onsdag 24 mars 2010

Bossfight: Valithria Dreamwalker

Mina beskrivningar av bossfigtherna är aldrig några djupare analyser, då detta redan finns på andra sidor. Jag skriver hur jag själv tankar en viss boss och tar inte upp så mycket om hur dps och healers ska hanterar bossen. Beskrivningarna är oftast korta och tar upp det man som tank bör tänka på. Det kommer dock alltid att finnas länkar eller filmer i varje post som förklarar mötena lite mer detaljrikt.

Valithria Dreamwalker


Till denna fight krävs det 2 tanks, en som tar högersidan och en som tar vänstersidan. I motsats till så många (alla andra?) bossfighter så ska man här heala själva bossen från 50% till full HP.

I början av fighten ska man båda tanksen dra aggro på de fyra addsen som står där från början. Dra ihop de till en klump och låt DPSerna göra sitt innan du drar dig ut på din kant.

Under fighten kommer det att spawnas fem typer av adds från höger och vänsterkanten. Tanksen tar vars en sida och då inom räckhåll från den healer som healer raiden, så med andra ord inte för långt in i porten där addsen kommer från.

Addsen bör prioriteras att dödas i denna ordningen:

Blazing Skeletons - Lay Waste och Fireball
Suppressors - Suppression
Risen Archmages - Frostbolt Volley, Mana Voids och Column of Frost
Blistering Zombies - Corrosion och Acid Burst
Gluttonous Abominations - Gut Spray och Rot Worm

Som tank gäller denna fighten att greppa aggro om alla adds som spawnas ja förutom Suppressors som inte går att tanka.
Som vanligt gäller att flytta sig från saker från marken när där kommer sådana. När en Gluttonous Abomination dör så spawnas Rot Worm, så bränn inte alla CDs på AoE tanking innan en sådan dör då det försvårar att ta aggro om dessa.

En ganska simpel fight när det gäller taktiken, så det gäller bara att få allt att väl stämma för healers som ska hoppa in i portaler med mera. Men som sagt, jag skriver taktiker ur en tanks synvinkel... :)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar