fredag 19 februari 2010

Bossfight: Rotface

Mina beskrivningar av bossfigtherna är aldrig några djupare analyser, då detta redan finns på andra sidor. Jag skriver hur jag själv tankar en viss boss och tar inte upp så mycket om hur dps och healers ska hanterar bossen. Beskrivningarna är oftast korta och tar upp det man som tank bör tänka på. Det kommer dock alltid att finnas länkar eller filmer i varje post som förklarar mötena lite mer detaljrikt.

Rotface


Denna fighten kräver minst 2 tanks. Maintanken börjar fighten med att rusa mot han och börja bygga upp aggro. Rotface ska tankas i mitten av rummet under hela fighten.
Offtanken börjar fighten med att ställa sig intill väggen av rummet och väntar på att adds spawnas.

Rummet är "indelat" i 5 områden, området där maintanken står är en "frizon", och längs väggarna finns det fyra zoner; Nordöst, Nordväst, Sydöst och Sydväst. I zonerna längs väggen hänger det en kapsel med slem, Ooze Flood, som kommer att rinna ut på golvet och täcka ungefär 25% av golvytan utanför frizonen och ligga kvar där i cirka 20 sekunder. Slemmet kommer att rinna ut från alla fyra zonerna innan det kan komma från den första zonen igen.

Nästa sak att hålla ögonen öppna för är Slime Spray. Rotface kommer att, slumpvis, välja ut en raidmedlem och kasta denna. Kasttiden är på 1,5 sekunder och efter denna kommer det att komma ut slem som ligger kvar i 5 sekunder. Med andra ord, när han börjar kasta denna spring bakom han eller åt sidan.

Den tredje saken som händer under fighten är den som offtanken ska ta hand om. Rotface kommer att slumpvis välja en raidmedlem och ge han en Mutated Infection (som går att dispella) och det kommer att spawnas en add. Denna går ej att taunta och den person som blev infekterad kommer att ha en hög aggro till addsen. De använder sig av Sticky Ooze, vilken inte ger jättemycket skada men saktar ner dig rejält.
När två små adds kombineras, Weak Radiating Ooze och Radiating Ooze, till en större add och blir då möjlig att taunta. Så om det inte finns en större adds så får den person hålla sig i närheten av offtanken och vänta tills nästa lilla adds spawnas.
När det finns en stor add så ska den person som får en liten efter sig springa till tanken och vänta tills den har slukats upp i den stora addsen.
Den stora addsen ger så mycket i skada att den inte går att tanka utan måste förflyttas runt i rummet hela tiden av offtanken, se upp för grönt slem på marken och Slime Spray.
När sex stycken små adds har kombineras kommer den stora addsen att frysa och explodera och kasta Unstable Ooze Explosion. Med andra ord kommer det att flyga små gröna slem missiler i rummet som alla ska akta sig för, samt akta sig för det gröna slemmet på golvet. Efter explosionen kommer det att börja spawnas små adds igen. När det är dags för explosion bör MT flytta han ut mot kanterna för att sen ta han tillbaka till mittpunkten igen, detta för att det inte ska komma grönt slem där han sen ska tankas.
Slemmets buff heter Unstable Ooze och stackar fem gånger innan explosionen.

Hastigheten på hur ofta addsen spawnas ökar hela tiden, så hög DPS på bossen är inte helt fel.




0 kommentarer:

Skicka en kommentar