tisdag 16 februari 2010

Bossfight: Festergut

Mina beskrivningar av bossfigtherna är aldrig några djupare analyser, då detta redan finns på andra sidor. Jag skriver hur jag själv tankar en viss boss och tar inte upp så mycket om hur dps och healers ska hanterar bossen. Beskrivningarna är oftast korta och tar upp det man som tank bör tänka på. Det kommer dock alltid att finnas länkar eller filmer i varje post som förklarar mötena lite mer detaljrikt.

Festergut

Denna gången är det en ganska ful sak som ska falla till marken och tappa lite lila saker som någon i raiden kanske har användning av. De skadevärden som anges här är för normala 10 manna versionen.
Fighten kräver två tanks (tre i 25 manna?), gärna någon som kan byta till dps under fighten då det krävs att man gör mycket skada på bossen då enrage timer är på ynka 5 minuter. En fight där debuff inte bara är till skada utan även till stor nytta. Festergut ska tankas mitt i rummet.
Ganska snart efter fighten har börjat fylls golvet med en orange gas, Vile Gas, som ger alla i raiden ca 4000 shadow skada varannan sekund, plus att den ger ytterligare ca 4000 i skada till alla "friendly targets" som är inom 8 yards.
En ganska enkel fight för tanks där det gäller att hålla sig vid liv och kanske hjälpa healersen med att poppa lite cooldowns får att hålla sig vid liv.
Festergut ger tanken en debuff, Gastric Bloat. Denna debuff ger ca 10k i skada till tanken, men den är även possitiv då du utdelar 10% extra skada per stack, i alla fall tills den når 10 stack då tanken exploderar ;) De som tankar ska taunta av varandra vid 8 debuffs, tänk på att med debuffen på 8 stacks ger du hela 80% mer skada. I vår första kill med guildet så hade vi en OS tank som OT. Detta gjorde att jag i stort sett endast kunde köra autoattack. Med andra ord, håll koll på aggron.
Under fighten får slumpvis utvalda personer Gas Spore vilken exploderar efter 12 sekunder och ger då i sex sekunder 1950 - 2050 i skada, varje sekund, till alla som är inom en radio av åtta yard. De som överlever detta får Inoculated, som ökar spelarens Shadow resistance med 25%. Så får en melee eller en tank en Gas Spore kan det vara all idé att kramas lite extra några sekunder. Inoculated stackar upp till tre gånger.

Så i kort, tanka i mitten, taunta av varandra efter 8 debuff och om en tank eller melee får en stor orange sak över huvudet, kramas. Detta är en fight som kräver mer de som är healers än av dig som tank.

Lycka till!



0 kommentarer:

Skicka en kommentar