tisdag 23 februari 2010

Bossfight: Professor Putricide

Mina beskrivningar av bossfigtherna är aldrig några djupare analyser, då detta redan finns på andra sidor. Jag skriver hur jag själv tankar en viss boss och tar inte upp så mycket om hur dps och healers ska hanterar bossen. Beskrivningarna är oftast korta och tar upp det man som tank bör tänka på. Det kommer dock alltid att finnas länkar eller filmer i varje post som förklarar mötena lite mer detaljrikt.

Professor Putricide

Dödandet av professor Putricide sker i tre faser.

Fas 1 & 2
I första fasen tankar MT professorn och OT förvandlar sig själv till en Mutated Abomination genom att dricka en cocktail från professorns bord.
Som Mutated Abomination har du tre olika saker att använda:
1) Eat Ooze, ger energi så du kan använda de andra 2
2) Regurgitated Ooze, används för att sakta ner Volatile Ooze
3) Mutated Slash, reducerar motståndarens armor med 4% (stackar 5 gånger)
Se även tankspot filmen nedan som beskriver Off-Tankens roll i fas ett och två.

OT uppgift är att så snabbt som möjligt äta slem och sakta ner Ooze.
Som MT ska du tanka professorn. Han ska alltid tankas på motsatta sida mot vad addsen spawnas. Börja med att tanka han på höger sida då första Oozen vill spawna på vänster. När en ny Ooze spawnas så börja flytta bossen till stället där han spawnas för det kommer att ta sin tid, och du måste vara i rätt läge inför nästa Ooze spawnas.

Fas 2 börjar när professorns har 80% av sin HP kvar. Denna fas är liknande första fasen men nu kommer han även att kasta Choking Gas Bomb och Malleable Goo som OT måste undvika medan han/hon äter slem. Båda är lätta att använda men Malleable Goo är den som är farligast.

Fas 3

Denna fas börjar när professorn har 35% kvar av sin HP och Off-Tanken blir sig själv igen. Putricide kommer att öka sin skada och hastighet med 50%.
Fas 3 är som så många andra slutfaser ett DPS race där det gäller att bli av med addsen så fort som möjligt och sen hugga på bossen. MT och OT ska taunta av varandra så fort den andra får en debuff, Mutated Plague. Denna kastas ungefär var 10-12 sekund.

Lycka till!

Har själv inte gjort denna fighten utan detta är vad jag har läst mig till, möjligt att det kommer ske en uppdatering av denna post när jag väl mött han.







0 kommentarer:

Skicka en kommentar