fredag 29 januari 2010

Bossfight: Gunship Battle


Mina beskrivningar av bossfigtherna är aldrig några djupare analyser, då detta redan finns på andra sidor. Jag skriver hur jag själv tankar en viss boss och tar inte upp så mycket om hur dps och healers ska hanterar bossen. Beskrivningarna är oftast korta och tar upp det man som tank bör tänka på.
Det kommer dock alltid att finnas länkar eller filmer i varje post som förklarar mötena lite mer detaljrikt.
Gunship Battle
Den tredje bossen i Icecrown Citadel skiljer sig från många andra fighter och är enligt många "free epics" så den inte är särskilt svår att hantera så länge man har koll på var man har keybindat sitt Goblin Rocket Pack så man snabbt kommer åt det. Som för övrigt ser sjukt dumt ut på en druid i björnform, tur man är warrior ;)

Denna fight behöver 2 tanks, en som stannar på skeppet man börjar på och en som kommer att hoppa över till andra skeppet med sitt Goblin Rocket Pack.

När kanonerna på ditt eget skepp blir frysta så ska tanken och mele dps flyga över till andra skeppet. Tankens uppgift är att taunta bossen (High Warlord Saurfang om du är alliance och Muradin Bronzebeard om du är hord) och ställa sig nära kanten på skeppet så att healersen på andra skeppet når han utan att själv behöva flyga över. När melee dps har dödat "Sorceror" som är den NPC som fryst kanonerna ska alla hoppa tillbaka till sitt egna skepp då bossen ger en debuff, Battle Fury, som ökar all skada med 10% per stack. Denna debuff varar 20 sekunder så genom att hoppa tillbaka till sitt skepp så försvinner den efter ett tag tills det är dags att upprepa samma sak igen. Därav är det bra att ha keybindat sin jetpack så man snabbt kan ta sig tillbaka till sitt skepp. Testa gärna jetpacken lite på ditt egna skepp innan fighten startar.

På det egna skeppet kommer det att öppnas en portal då och då där det kommer ut adds, dessa ska tankas av tanken som är kvar på skeppet och dödas ner så snabbt som möjligt då de ger mer och mer skada ju längre de får leva.

Det finns även NPCs på andra skeppet som kommer att använda sig av Rocket Artillery som skickar över en Explosion till ert skepp. Dessa syns på skeppets däck var de kommer landa, och som vanligt ska man inte stå i färgade mönster på marken.

Ett tips kan vara att titta på filmerna nedan för att få en känsla av hur det ser ut och vad det är som gäller. Men det är en lätt fight - om alla vet vad de ska göra.

Jag hoppas jag fick med allt som en tank behöver tänka på.

Lycka till!





0 kommentarer:

Skicka en kommentar