lördag 30 januari 2010

Bossfight: Deathbringer Saurfang

Mina beskrivningar av bossfigtherna är aldrig några djupare analyser, då detta redan finns på andra sidor. Jag skriver hur jag själv tankar en viss boss och tar inte upp så mycket om hur dps och healers ska hanterar bossen. Beskrivningarna är oftast korta och tar upp det man som tank bör tänka på.
Det kommer dock alltid att finnas länkar eller filmer i varje post som förklarar mötena lite mer detaljrikt.
Deathbringer Saurfang

Enklare än så här kan en fight inte bli för en tank. Den fjärde bossen i Icecrown Citadel kanske är en större utmaning för DPSerna än vad den är för de som tankar han. Under fighten kommer han ge den tank som har han en debuff som heter Rune of Blood. När main tanken får denna debuff så ska den off tanken taunta bossen och när debuffen sen försvunnit från main tanken så tauntar han tillbaka bossen. Detta fortsätter hela fighten ut. Det man ska tänka på är att inte göra några AOE attacker och att ha hans rygg vänd mot raiden. Vilket man gör lättast att placera sig där innan striden börjar vilket är en 20-30 sekunder efter det han har kommit fram. Som sagt lär den vara lite besvärligare för DPSer och healers, se filmerna från tankspot nedan för mer information om detta.


Lycka till!

1 kommentarer:

Anonym sa...

Hatar deathbringer som healer. Man vet inte alls hur intensiv healingen kommer vara då det skiljer sig hela tiden beroende på hur många som får marks etc. Ibland är han skitenkel, ibland nästintill omöjlig.

Har ju för övrigt sagts av en blåpost att denna fighten var uppbyggd på ett sätt som skulle göra det svårare för DPS :)

Skicka en kommentar