tisdag 9 februari 2010

Bossfight: Rotting Frost Giant (miniboss)

Mina beskrivningar av bossfigtherna är aldrig några djupare analyser, då detta redan finns på andra sidor. Jag skriver hur jag själv tankar en viss boss och tar inte upp så mycket om hur dps och healers ska hanterar bossen. Beskrivningarna är oftast korta och tar upp det man som tank bör tänka på.

Rotting Frost Giant

Det första av weekly raid questen jag stötte på var Securing the Ramparts vilket gick ut på att döda Rotting Frost Giant. En fight som visade sig vara ganska simpel om man inte gör som vårt guild gjorde första gångerna. Det gäller bara att göra det simpelt och inte försöka göra det svårare än det är.
Vi delade upp oss i 2 grupper. Tanks (endast en är nödvändig men vi körde med två för att vara på säkra sidan) och melee står och kramar han medan range står en bit bort (minst 10 yard).
Han använder sig av en effekt, Stomp, som skickar iväg alla från bossen. Efter det så springer man snabbt till sin ursprungliga plats och fortsätter kramas. Max 8 yards från varandra måste man vara i de olika grupperna så ett smart sätt är att märka en tank samt en i range gruppen så alla vet vem den ska krama. Allt kramandes är nödvändigt för att inte Death Plague* ska ta död på raiddeltagarna en efter en.
Buffen fungerar på det sättet att den som har den får 8k skada varje sekund under en 15 sekunds period. Efter detta lämnas buffen över till EN annan deltagare som finns inom 8 yards. Finns ingen i närheten så dör den som hade buffen. Finns det personer i närheten men alla är immuna så förstörs buffen utan att den som bar på den dör.
Så vet man bara hur man ska kramas och inte börja springa iväg när man får buffen så är det ett ganska enkelt DPS race.

OBS: detta gäller 10 manna versionen och taktiken skiljer sig säkert på en del punkter i 25 manna mötet, men i stort är det nog detsamma.

* Bufftexten är fel, den sprids inte till alla inom 8 yard utan bara EN och buffen dödar inte bäraren om den inte sprids vidare på grund av att alla i närheten är immuna.

Här är en film på fighten, i stort samma taktikt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar