torsdag 28 januari 2010

Bossfight: Lady Deathwhisper

Mina beskrivningar av bossfigtherna är aldrig några djupare analyser, då detta redan finns på andra sidor. Jag skriver hur jag själv tankar en viss boss och tar inte upp så mycket om hur dps och healers ska hanterar bossen. Beskrivningarna är oftast korta och tar upp det man som tank bör tänka på.
Det kommer dock alltid att finnas länkar eller filmer i varje post som förklarar mötena lite mer detaljrikt.
Lady Deathwhisper
Lady Deatwhisper är den andra bossen du springer på i Icecrown Citadel. I rummet där Lady Deathwhisper hänger dagarna i ända och väntar på att bli dödad finns det lite trash som lätt går att ha död på. Jag dra tillbaka den första av de två grupperna upp en bit i trappan för att där låta dpserna göra sitt jobb. Nästa grupp kan man med lätthet charga fram till utan att riskera att dra åt sig något annat under fighten.
Efter dessa grupper så finns det en en lite större NPC på varje sida av bossen, ta dom en och en. Inga konstigheter så långt.

I 10-manna versionen behövs det två tanks och i 25-manna behövs det tre stycken. Fighten är indelad i två faser. I båda faserna använder hon sig av Death and Decay som bildar ett grönt mönster i marken, naturligtvis ska man inte stå i det och måste därför eventuellt förflytta boss/adds.

Fas 1
Lady Deathwhisper har en manasköld som måste DPSas ner innan man kan börja göra skada på henne. Under tiden man DPSar manaskölden så kommer det att spawnas adds.
I 10-manna versionen så kommer det att spawnas 3 adds på höger och vänster om rummet, dock bara på ett ställe åt gången med start på vänstersidan. Nästa gång på högersidan och så vidare. Tankens uppgift är att plocka upp fanatics, melee addsen.
I 25-manna kommer de att spawnas på både höger och vänstersidan samtidigt, plus en extra adds som kommer på trappan där man själv gick in i rummet. Några av addsen kommer att förvandlas till Deformed Fanatics eller Reanimated Fanatics.
Deformed Fanatics måste kiteas då de gör massivt med skada men är lite sega på att förflytta sig så bara man förflyttar sig ska det inte vara några problem. Förutom att de gör mycket i skada så healer de sig själv för varje skada de ger någon i raiden - med andra ord DPSa ner dom snabbt. När ni hör Lady Deathwhisper skrika "I release you from the curse of flesh!", då är det dags att börja leta efter Deformed Fanatics och hugga ner / kitea.
När alla adds är döda fortsätt DPSa mana skölden. I våra möten med henne har vi slutat DPSa skölden när den ligger på ca 150k i väntan på nästa våg av adds så att hon inte börjar attackera oss samtidigt som vi har addsen att ta hand om. När skölden är nere börjar fas två och tanksen måste vara beredda på att snabbt ta aggron.

Fas 2
Här slutar addsen att spawnas och förhoppningsvis har man röjt bort alla från fas ett innan man kommer in i denna fasen.
Lady Deathwisper kommer att ge tanken en debuff, Touch of Insignificance , som minskar tankens möjlighet att generera threat med 20% per stack. Med andra ord så måste de som tankar avlösa varandra vid 2 eller 3 debuffar.
Hon kommer även att attackera tanken med Frostbolt som går att interupta. Hon kommer även att framkalla en Vengeful Shade som kommer att förfölja en person i raiden. Den som blir jagad av denna måste hålla sig undan då den inte går att döda och försvinner av sig själv efter några sekunder, men hinner använda sig av sin Vengeful Blast när den är i i närheten av personen den förföljer. Håller man sig undan är man safe.

Lycka till!



0 kommentarer:

Skicka en kommentar